Бродяк І. В. Вплив аміногуанідину на окисну модифікацію білків при експериментальному цукровому діабеті у щурів / І. В. Бродяк, Н. О. Сибірна // Укр. біохім. журн.. - 2006. - 78, № 5. - С. 114-119. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.Показано, що введення щурам аміногуанідину зумовлює зниження вмісту стабільних продуктів метаболізму оксиду азоту (NO) і рівня карбонільних груп білків у лейкоцитах і плазмі крові як за норми, так і у разі захворювання тварин на цукровий діабет. Для фармакологічної корекції біосинтезу NO у тканинах запропоновано препарат "Аміногуанідин". Він є селективним інгібітором індуцибельної форми NO-синтази та неферментативного глікозилювання; чинником, що попереджає посттрансляційне нітрозилювання й окиснювальну модифікацію білків; сполукою, яка послаблює токсичний вплив NO і здійснює позитивний модулювальний вплив на організм у разі патологічного стану, зумовленого гіперпродукцією NO. Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.160.23-29
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|