Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000531563<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Кириченко О. В. Зміна активності лектину пшениці та ступеня його взаємодії з різними компонентами композицій лектинової природи / О. В. Кириченко // Укр. біохім. журн.. - 2006. - 78, № 6. - С. 105-112. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.У лабораторних дослідах визначено зміну гемаглютинувальної активності (ГГА) та ступеня взаємодії лектину пшениці з бактеріальною суспензією Azotobacter chroococcum T79 та гаптеном N-ацетил-D-глюкозаміном із метою створення біологічно активних композицій для застосування в рослинництві. Встановлено, що лектин-бактеріальні композиції у своєму складі містять комплекс "бактерії + лектин", вільний лектин і бактеріальну культуру, які не зв'язуються між собою. Внесення N-ацетил-D-глюкозаміну (гаптену) до лектину пшениці, бактеріальної культури та лектин-бактеріальної композиції знижує їх ГГА. На підставі одержаних результатів припущено можливе утворювання нових комплексів у композиціях за участю N-ацетил-D-глюкозаміну "лектин + гаптен", "лектин + гаптен + бактерії" та "бактерії + гаптен". Індекс рубрикатора НБУВ: П212.1-272.5 + Е522.912.25*725.39
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|