![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000531589<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Абрат О. Б. Кислотний стрес збільшує активність супероксиддисмутази і каталази у дріжджів Saccharomyces cerevisiae / О. Б. Абрат, Г. М. Семчишин, В. І. Лущак // Укр. біохім. журн.. - 2007. - 79, № 2. - С. 17-23. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.Досліджено вплив оцтової кислоти на виживання та активність супероксиддисмутази (СОД) та каталази у різних штамів дріжджів Saccharomyces cerevisiae. Життєздатність клітин усіх досліджених штамів знижується зі збільшенням концентрації оцтової кислоти. Штами YBB14 (<$E DELTA pdr12>) та YAK120 (<$E DELTA war1>) значно чутливіші до дії оцтової кислоти, ніж дикий штам W303-1A. Це дозволяє припустити, що АВС-транспортер Pdr12р та його транскрипційний регулятор War1p відіграють важливу роль у транспортуванні оцтової кислоти із клітини. Інкубація дріжджів з 150 - 200 мМ СН3СООН призводить до збільшення активності СОД і каталази в дикого штаму W303-1A. При цьому активність ферментів поступово зростає зі збільшенням часу дії оцтової кислоти. Проте відсутність СОД або каталази не знижує життєздатності дріжджів за цих умов. Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1Sac*725.111.41
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|