Костецька К. В. Хіміко-технологічна оцінка сировини при зберіганні та виготовленні овочевих консервів : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / К. В. Костецька; Уман. нац. ун-т садівництва. - Умань, 2014. - 20, [1] c. - укp.Досліджено пряносмакові рослини: гісоп і любисток лікарські, лофант ганусовий, майоран і чабер садові, монарда трубчаста, шавлія мускатна, естрогін, вітекс священний та васильки справжні за основними господарсько-цінними, фіто-хімічними ознаками та оцінено їх придатність для виробництва овочевих консервів. Обгрунтовано оптимальний ступінь стиглості плодових овочів за органолептичними, біометричними, фізичними та теплофізичними показниками. Встановлено, що хімічний склад і погодні умови вирощування плодів баклажана сортів Алмаз та Геліос, перцю солодкого сорту Новогогошари різного ступеня стиглості, помідора сорту Іскорка впливають на якість готових продуктів. Обгрунтовано 12- та 15-добову тривалість короткострокового зберігання плодових овочів за різних умов для ефективного виготовлення високоякісних консервів. Встановлено товарні та якісні показники, фізичні та хімічні зміни в плодах під час зберігання в сховищі без охолодження та в холодильнику. Запропоновано технологію виробництва овочевих консервів з додаванням пряносмакових рослин та оцінено їх якість. Економічна оцінка свідчить про високу ефективність виробництва нових видів овочевих консервів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309 + Л961.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА410729 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|