РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000538271<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Костецька К. В. 
Хіміко-технологічна оцінка сировини при зберіганні та виготовленні овочевих консервів : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / К. В. Костецька; Уман. нац. ун-т садівництва. - Умань, 2014. - 20, [1] c. - укp.

Досліджено пряносмакові рослини: гісоп і любисток лікарські, лофант ганусовий, майоран і чабер садові, монарда трубчаста, шавлія мускатна, естрогін, вітекс священний та васильки справжні за основними господарсько-цінними, фіто-хімічними ознаками та оцінено їх придатність для виробництва овочевих консервів. Обгрунтовано оптимальний ступінь стиглості плодових овочів за органолептичними, біометричними, фізичними та теплофізичними показниками. Встановлено, що хімічний склад і погодні умови вирощування плодів баклажана сортів Алмаз та Геліос, перцю солодкого сорту Новогогошари різного ступеня стиглості, помідора сорту Іскорка впливають на якість готових продуктів. Обгрунтовано 12- та 15-добову тривалість короткострокового зберігання плодових овочів за різних умов для ефективного виготовлення високоякісних консервів. Встановлено товарні та якісні показники, фізичні та хімічні зміни в плодах під час зберігання в сховищі без охолодження та в холодильнику. Запропоновано технологію виробництва овочевих консервів з додаванням пряносмакових рослин та оцінено їх якість. Економічна оцінка свідчить про високу ефективність виробництва нових видів овочевих консервів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309 + Л961.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА410729 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського