Воронов С. А. Токсикологія продуктів харчування : підручник / С. А. Воронов, Ю. Б. Стецишин, Ю. В. Панченко, А. М. Когут; ред.: С. А. Воронов; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - Львів, 2014. - 555 c. - укp.Наведено класифікацію токсикантів. Висвітлено шляхи проникнення та маршрути поширення токсикантів у організмі. Розглянуто загальні уявлення про будову клітинних мембран. Охарактеризовано типи мембранного транспорту. Описано токсикологічну дію нітрогеновмісних речовин, пестицидів, важких металів, радіонуклідів, мікотоксинів. Подано інформацію про забруднення харчових продуктів і зараження людського організму різноманітними бактеріями та вірусами. Приділено увагу канцерогенній, мутагенній та тератогенній дії на живий організм токсикантів, наявних у продуктах харчування. Надано відомості про генетично модифіковані організми та токсикологічні ризики споживання продуктів харчування, одержаних за допомогою генетично модифікованих організмів. Індекс рубрикатора НБУВ: Р284 я73-1 + Р419.4/5 я73-1 + Р123.8 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВС58887 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|