Ципріян В. І. Фактичне харчування осіб з низькими енерговитратами / В. І. Ципріян, О. В. Кузьмінська, Л. Б. Єльцова, Д. І. Єльцов, М. В. Ципріян // Військ. медицина України. - 2004. - 4, № 1/2. - С. 84-89. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.За допомогою анкетно-опитувального методу вивчено харчування осіб, що мають низькі енерговитрати (2 100 - 2 500 ккал.). Одержані дані свідчать, що такі енерговитрати є фактором ризику виникнення полінутрієнтних дефіцитів. Так, близько 50 % опитуваних мають гіпотрофію, дефіцит харчових речовин (повноцінного білка, аскорбінової кислоти, заліза) в організмі. Це підтверджено патологічними клінічними ознаками стану шкіри, слизових оболонок, волосся та нігтів, суб'єктивного самопочуття, а також зниженням середньодобового споживання різних груп продуктів (недостатня кількість м'яса, риби, молочних продуктів, овочів, надмірна кількість хліба, круп'яних виробів). Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.0
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23657 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|