Кулик М. Ф. До питання біологічно активних речовин сої / М. Ф. Кулик, О. В. Жмудь, А. О. Бабич, Т. В. Засуха, Ю. В. Обертюх, Я. М. Кулик, Н. Б. Зелінська // Вісн. аграр. науки. - 2000. - № 10. - С. 28-33. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.З'ясовано, що біологічно активні речовини соєво-кукурудзяного силосу у фазі найвищої біосинтетичної активності (початок наливу бобів нижнього ярусу сої) підвищують жирномолочність корів. Доведено, що саме в цій фазі соя містить максимальну кількість фізіологічно активних низькомолекулярних сполук гормональної регуляції синтезу жиру в рослині, а після всмоктування в кров корів вони є стимуляторами жирномолочності. Ці сполуки - інсулінмодулюючі рослинні гормони, які мають вищу фізіологічну активність у зеленій масі у порівнянні із зерном повної стиглості. Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6-272.537(4Укр)
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|