Кавун О. Ф. Консервуюча дія пропіонової кислоти і нових консервантів при заготівлі вологого зернофуражу і силосу / О. Ф. Кавун, П. П. Маковецький, Ю. В. Обертюх // Вісн. аграр. науки. - 1999. - № 7. - С. 20-23. - укp.Вивчено консервуючу дію пропіонової кислоти під час зберігання вологого зерна кукурудзи, пшениці, ячменю та гороху в буртах без укриття плівкою на критих токах і заготівлі в траншеях подрібненого зерна кукурудзи. Розроблено нові консерванти біологічного і мінерального походження. Встановлено, що природний мінерал сапоніт як консервант має бактерицидні властивості, адсорбує значну кількість вуглекислого газу в процесі бродіння кормів, що силосуються. Зерно гірчиці білої сорту Кароліна через наявність аліцину - ефективного фітонциду - має консервуючу дію при силосуванні кормів, тому може використовуватися як біологічний консервант рослинного походження. Індекс рубрикатора НБУВ: П545.146.7
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|