Король Ц. О. Вплив бактеріальних препаратів на протеолітичні процеси в сиров'яленій ковбасі / Ц. О. Король, С. Г. Даниленко, Я. Ф. Жукова, Г. Ф. Насирова, Н. Ф. Кігель // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 1. - С. 51-53. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Установлено характерні розбіжності перебігу протеолітичних процесів у сиров'яленій ковбасі, ферментованій різними заквашувальними культурами. Доведено, що під впливом ферментних систем мікрофлори розщеплення окремих фракцій білків та нагромадження вільних амінокислот відбувається специфічно, залежно від застосованого препарату. Зокрема, зазначено, що "Лакмік" за протеолітичною активністю (розщеплення азотвмісних полук і рівнем вільних амінокислот) істотно відрізняється від препарату "ПБ-МП". На підставі результатів дослідження виявлено, що бактеріальний препарат "Лакмік" доцільно використовувати для виробництва ферментованих м'ясних продуктів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.1/9
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|