РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000543061<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Богданов Г. О. 
Перспективи та безпечність використання насіння білого люпину для виробництва харчових продуктів / Г. О. Богданов, О. В. Головченко, Л. Ю Арсеньєва, Н. П. Бондар // Вісн. аграр. науки. - 2004. - № 11. - С. 57-61. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Розглянуто потенційні можливості використання зерна люпину для виготовлення продуктів харчування. Наведено результати вивчення хлібопекарських якостей сумішей пшеничного та люпинового борошна. Виявлено, що в борошні з гороху активність інгібіторів трипсину та хімотрипсину в 3 - 3,3 раза вища, ніж у борошні з люпину. У процесі солодорощення відбувається зменшення активності інгібіторів ферментів. Підтверджено безпечність використання зерна білого люпину як білкового збагачувача для хлібобулочних виробів.

Рассмотрены потенциальные возможности использования зерна люпина для изготовления продуктов питания. Приведены результаты изучения хлебопекарских качеств смесей пшеничной и люпиновой муки. Выявлено, что в муке из гороха активность ингибиторов трипсина и хемотрипсина в 3,3 раза выше, чем в муке из люпина. В процессе солодоращения происходит уменьшение активности ингибиторов ферментов. Подтверждена безопасность использования зерна белого люпина в качестве белкового обогатителя хлебобулочных изделий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського