Колтунов В. А. Роль термічної обробки та антисептиків при зберіганні плодів цитрусових / В. А. Колтунов, О. В. Котельніков, В. В. Бородай // Вісн. аграр. науки. - 2004. - № 12. - С. 56-58. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.Доведено, що для пригнічення розвитку збудника голубої плісняви найдоцільніше використовувати 5-хвилинну обробку плодів за температури <$E80~-~85~ symbol Р ~ roman C>. Встановлено ефективну дію декаметоксину на Penicillium italicum в концентраціях 0,3 та 0,5 % за <$E18~-~20~ symbol Р ~ roman C> протягом короткого періоду часу. Виявлено, що в холодильній камері за температури <$E4~-~5~ symbol Р ~ roman C> найефективнішим є етоній (0,5 %). Доказано, что для задержки развития возбудителя голубой плесени наиболее эффективно использовать 5-минутную обработку плодов при температуре <$E80~-~85~ symbol Р ~ roman C>. Установлено эффективность действия декаметоксина на Penicillium italicum в концентрациях 0,3 и 0,5 % при температуре <$E18~-~20~ symbol Р ~ roman C> на протяжении короткого периода времени. Определено, что в холодильной камере при температуре <$E4~-~5~ symbol Р ~ roman C> наиболее эффективным является этоний (0,5 %). Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309 + П491.8
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|