Кононученко В. В. Вплив умов зберігання картоплі на якість чипсів / В. В. Кононученко, В. М. Мицько, Н. І. Войцешина, І. П. Григорюк // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 5. - С. 62-65. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.Досліджено вплив температури і ретарданта 2-хлоретилфосфонової кислоти на вміст редукуючих цукрів, втрати маси бульб та якість чипсів. Встановлено, що для виготовлення чипсів високої якості найбільш сприятливими умовами зберігання бульб є температура 8 <$Esymbol Р>С та екзогенна обробка їх 2-хлоретилфосфоновою кислотою в дозі 15 г/т діючої речовини. Зазначено, що картопля сортів Зов, Фантазія, Обрій, Лілея, Дзвін і Зарево української селекції за показниками якості чипсів не поступається сортам-стандартам, які вирощують у Німеччині та Нідерландах. Изучено влияние температуры и ретарданта 2-хлорэтилфосфосфоновой кислоты на содержание редуцирующих сахаров, потери массы клубней и качество чипсов. Установлено, что для изготовления чипсов высокого качества наиболее благоприятными условиями хранения клубней является температура 8 <$Esymbol Р>С и экзогенная обработка их 2-хлорэтилфосфоновой кислоты в дозе 15 г/т действующего вещества. Отмечено, что картофель сортов Зов, Фантазия, Обрий, Лилея, Дэвин и Зарево украинской селекции по показателям качества чипсов не уступает сортам-стандартам, которые выращивают в Германии и Нидерландах. Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|