Єресько Г. О. Кислоторезистентність промислових штамів молочнокислих бактерій / Г. О. Єресько, Н. Ф. Кігель, Г. В. Жоган // Вісн. аграр. науки. - 2003. - № 9. - С. 63-66. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Досліджено стійкість промислових штамів молочнокислих бактерій до соляної та молочної кислот. Установлено, що соляна кислота є більш згубною для молочнокислих бактерій, ніж молочна. Визначено, що дані штами характеризуються високою резистентністю до цих кислот у разі тривалої експозиції, а це є гарантом виживання у шлунку та під час зберігання готового продукту. Запропоновано відбір штамів до заквашувальних препаратів для функціональних продуктів здійснювати на підставі стійкості до молочної кислоти. Исследована устойчивость промышленных штаммов молочнокислых бактерий к соляной и молочной кислотам. Установлено, что соляная кислота является более агрессивной по отношению к молочнокислым бактериям, чем молочная. Определено, что данные штаммы характеризуются высокой резистентностью к этим кислотам во время длительной экспозиции, а это гарантирует выживание в желудке и при хранении готового продукта. Предложено отбор штаммов для заквасочных препаратов проводить на основании оценки стойкости к молочной кислоте. Індекс рубрикатора НБУВ: Л955-14 + Е40*723.432.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|