Макух Є. Біохімія альдозоредуктази / Є. Макух, О. Оліярник, Д. Вигнан, А. Красневич // Вісн. Львів. ун-ту. Сер. біол.. - 2007. - Вип. 45. - С. 45-62. - Бібліогр.: 149 назв. - укp.В огляді узагальнено літературні дані про будову, фізико-хімічні властивості, субстратну специфічність, регуляцію активності ензиму в нормі та при діабеті. Альдозоредуктаза тканин ссавців є мономерним білком з молекулярною масою 32 - 56 кДа і широкою субстратною специфічністю. З різною швидкістю ензим відновлює п'яти - шестикарбонові альдози: глюкозу, галактозу, манозу, рибозу, ксилозу, а також альдегіди жирного й ароматичного ряду та їх похідні. Альдозоредуктаза відіграє значну роль в етіології вторинних ускладнень при експериментальному та клінічному діабеті. Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.160.23-2 + Е60*725.111.4
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж28852/б. Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|