РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000555101<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Бучко О. 
Вільнорадикальні процеси й антиоксидантна система організму свиней за дії гумінової добавки / О. Бучко, Л. Степченко // Вісн. Львів. ун-ту. Сер. біол.. - 2014. - Вип. 64. - С. 90-96. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Розкрито питання щодо підвищення адаптаційної здатності організму високопродуктивних тварин під час поросності та лактації. Під час додавання гумінової домішки до раціону свиноматок протягом двох тижнів до і одного тижня після опоросу (23 доби) у крові тварин знижується концентрація ТБК-активних продуктів і карбонільних груп протеїнів, зростає активність супероксиддисмутази, каталази, глутатіонпероксидази, глутатіонредуктази та рівень відновленого глутатіону у порівнянні з контрольною групою тварин. Одержані дані свідчать про позитивний вплив кормової домішки на систему антиоксидантного захисту і нормалізацію вільнорадикальних процесів у крові свиноматок, а також кращу адаптаційну здатність їх організму. Тому біологічно активну кормову домішку "Гумілід" можна застосовувати як адаптаген і стрескоректор у найкритичніші періоди розвитку, враховуючи пролонгованість її дії на організм тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.2 + П65-273.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28852/б. Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського