Козярін І. П. Питання безпечності використання харчових продуктів, що містять наночастинки / І. П. Козярін, О. П. Івахно // Зб. наук. пр. співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2014. - Вип. 23, кн. 3. - С. 54-62. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.Визначено проблеми використання досягнень нанотехнології у харчовій промисловості. Мета роботи - з'ясувати безпечність використання харчових продуктів, що містять наночастинки. У дослідженні застосовано методи: аналітичний, гігієнічні, фізико-хімічні. Встановлено, що визначення й оцінка безпечності харчових продуктів, виготовлених з використанням нанотехнологій, потребують державного регулювання та інформування споживачів про вміст і вплив наночастинок на біологічні процеси в організмі. Висновки: токсиколого-гігієнічна оцінка, нормування, методи контролю на всіх етапах виробництва харчових продуктів з використанням наноматеріалів, їх обігу потребують урегулювання на законодавчому рівні. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.8
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж70307 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|