Василюк О. М. Фізіолого-біохімічні властивості штамів Lactobacillus plantarum, ізольованих із традиційних ферментованих продуктів різних регіонів України / О. М. Василюк, Н. К. Коваленко, І. Л. Гармашева // Мікробіол. журн.. - 2014. - 76, № 5. - С. 2-8. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.Досліджено фізіолого-біохімічні властивості 109-ти штамів Lactobacillus plantarum, ізольованих традиційних ферментованих продуктів різних регіонів України. Показано, що 95 % штамів, виділених з ферментованих овочів, на відміну від штамів L. plantarum, ізольованих з кисломолочних продуктів росли за <$E10~symbol Р roman C>, а 23 % штамів - у середовищі, що містило 8 % NaCl. Молокозгортаюча активність у разі використання штамів з кисломолочних продуктів проявлялася протягам <$E20~symbol С~4> год, за використання штамів з ферментованих овочів - до 48 год. 22 % штамів L. plantarum не синтезували біогенній амінів. Більшість штамів L. plantarum не продукували ацетоїн. Проявляли чутливість до антибіотики широкого спектра дії, яка не залежала від джерела виділення штамів L. plantarum. Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.265*871
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|