РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000569655<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Щербина О. В. 
Аналіз собівартості в системі управління витратами на борошномельних підприємствах / О. В. Щербина // Екон. вісн. ун-ту : зб. наук. пр.. - 2014. - Вип. 23/1. - С. 117-123. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Ефективне управління витратами грунтується на обліково-аналітичній системі. Важлива роль у забезпеченні оптимального рівня собівартості належить аналізу, головною метою якого є виявлення можливості раціонального використання виробничих ресурсів, зменшення витрат на виробництво, реалізацію і забезпечення зростання прибутку. Аналіз собівартості виступає важливим інструментом управління витратами. Мета роботи - розробка концептуальної схеми управлінського аналізу з метою підвищення ефективності виробництва. Теоретичну і методологічну основу дослідження становили наукові праці вітчизняних та зарубіжних учених. Використано системний підхід до вивчення явищ і процесів. Розглянуто проблеми, що виникають під час управління витратами на борошномельних підприємствах. Для вирішення зазначених проблем запропоновано впровадження в практичну діяльність підприємств управлінського аналізу. Розглянуто чинники, які визначають галузеві та організаційні особливості борошномельних підприємств, а також їх вплив на використанні прийомів аналізу собівартості продукції. Запропоновано і обгрунтовано методику факторного аналізу собівартості готової продукції в контексті управління витратами в даній галузі агропромислового комплексу. У цьому зв'язку автор пропонує враховувати можливість борошномельного підприємства здійснювати переробку як власного, так і давальницької сировини. В результаті такого підходу формуються поняття "собівартість продукції" та "собівартість переробки". Це в свою чергу дозволяє більш об'єктивно прогнозувати власний рівень витрат, тим самим сприяючи мінімізації собівартості борошна та підвищення прибутковості виробництва. Узагальнені принципи впровадження управлінського аналізу на борошномельних підприємствах. Запропоновано послідовність проведення управлінського аналізу собівартості з урахуванням галузевих особливостей. Дослідженням доведено, що організація управлінського аналізу на борошномельних підприємствах забезпечить комплексне управління витратами, надасть можливість реалізації всіх функцій управління витратами і забезпечить зворотній зв'язок між всіма рівнями діяльності та управління.


Індекс рубрикатора НБУВ: У053.9(4УКР)306.751.5-862-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж73720 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського