Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000584518<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Кушнір С. В. Причини барботажного хімічного ефекту і диференціації іонів при утворенні морських аерозолів (фізико-хімічний аналіз) / С. В. Кушнір // Доп. НАН України. - 2015. - № 7. - С. 91-98. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.Показано, що основною причиною барботажних хімічних ефектів у розчинах NaCl є структурні зміни в інтерфейсі газ/вода, які призводять до сильного збільшення структурної температури води та збільшення її кислотності за рахунок зростання концентрації димерних асоціатів (H2O)2. Збільшення структурної температури в об'ємній воді спостерігається за турбулентного режиму механічного перемішування розчину та спричинює сильне зменшення розчинності кисню. Диференціацію іонів у процесі утворення аерозолів можна пояснити концентруванням найстійкіших нейтральних іонних пар в інтерфейсах під час утворення газових бульбашок. Індекс рубрикатора НБУВ: Г632 + Д232.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж22412/а Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|