Чухліб Є. В. Остеологічні дослідження свиней полтавської м'ясної породи за умов використання соєвих кормів різних технологій приготування / Є. В. Чухліб, Н. Д. Голуб, Д. Ю. Скареднов // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2015. - № 1/2. - С. 65-68. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Наведено результати відгодівлі свиней полтавської м'ясної породи з використанням соєвих кормів, виготовлених за різними технологіями (експандування під тиском, віджим під пресом, екструзія) та вплив таких білкових кормів на хімічний склад і міцність стегнових кісток. Більш продуктивними виявилися підсвинки, яких годували соєвим концентратом (група Д1), соєвою макухою (група Д2) та соєвим екструдатом (група Д3). На відгодівлі вони показали середньодобові прирости 825 - 833 - 785 г відповідно, і витратили на 1 кг приросту 3,26 - 3,47 кормових одиниць. У їх стегнових кістках було більше кальцію на 1,66 - 1,04 - 2,78 % і фосфору на 0,67 - 0,53 - 0,38 %, ніж у кістках тварин контрольної групи. Підсвинки дослідних груп мали дещо менший діаметр кістки на 0,51 - 0,33 - 0,73 мм, але більшу товщину кісткової стінки (крім групи Д2) на 0,35 - 0,24 мм. Найбільше навантаження на весь діаметр кістки зафіксовано у дослідній групі Д3. Індекс рубрикатора НБУВ: П65-45
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|