Яценко І. В. Бактеріальні показники продуктів забою курчат-бройлерів у разі збагачення раціону наномікроелементною кормовою добавкою "Мікростимулін" в аспекті ветеринарно-санітарної експертизи / І. В. Яценко, В. М. Кириченко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2015. - № 3. - С. 93-99. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.Проаналізовано бактеріальну контамінацію умовнопатогенними та патогенними мікроорганізмами продуктів забою курчат-бройлерів (білі і червоні м'язи, серце, печінка, м'язова частина шлунку) в разі збагачення раціону наномікроелементною кормовою домішкою (НМКД) "Мікростимулін" протягом 4-х діб зберігання за температури <$E0~-~4~symbol Р roman C>. Встановлено, що найменший рівень МАФАнМ, БГКП, бактерій роду Proteus реєструвався в 3-й дослідній групі, курчатам-бройлерам якої задавали з водою 20 см<^>3/дм<^>3 НМКД "Мікростимулін" у всіх досліджуваних продуктах забою. Найбільший рівень МАФАнМ, БГКП, бактерій роду Proteus реєструвався в контрольній групі, курчатам-бройлерам якої не задавали НМКД "Мікростимулін" з водою. Доведено залежність між дозою НМКД "Мікростимулін" і кількістю мікроорганізмів у продуктах забою птиці. Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|