РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000590120<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Шадрін О. Г. 
Оптимізація лікування гастроінтестинальної харчової алергії в дітей раннього віку / О. Г. Шадрін, Г. А. Гайдучик, А. А. Ковальчук, С. В. Дюкарева, Н. Ю. Бондаренко // Перинатология и педиатрия. - 2015. - № 3. - С. 84-88. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Мета роботи - вивчити клінічну ефективність, безпечність і переносимість продукту функціонального харчування "Смектовіт-Д омега" та ферменту лактази в комплексній терапії гастроінтестинальної харчової алергії в дітей раннього віку. Проведено відкрите проспективне дослідження у 30 дітей віком від 6 місяців до 3 років із проявами гастроінтестинальної харчової алергії до білків коров'ячого молока. Верифікація діагнозу проводилася на підставі клініко-параклінічних аналізів, а також визначення лактозної непереносимості шляхом генетичного обстеження полімеразної ланцюгової реакції в алелі 13910. Ефективність лікування оцінено шляхом порівняння динаміки нормалізації загального стану дитини та регресу патологічних симптомів із боку шлунково-кишкового тракту. Проведено клінічний огляд дітей, лабораторні дослідження. Після встановлення діагнозу алергії до білків коров'ячого молока діти при грудному вигодуванні одержували материнське молоко, при цьому мама повинна була дотримуватися гіпоалергенної дієти, виключаючи "причинні" алергени з харчування. У разі недостатності або відсутності материнського молока діти з доведеною алергією до білків коров'ячого молока переводилися на лікувальні гідролізовані суміші. При ізольованій непереносимості лактози використовувалися лікувальні безлактозні суміші при поступовому переході на низьколактозні суміші. При поєднанні лактозної непереносимості і алергії до білків коров'ячого молока вибір суміші був однозначним на користь лікувальних гідролізованих сумішей. Продукт функціонального харчування "Смектовіт-Д омега" є ефективним і безпечним при застосуванні в комплексній терапії гастроінтестинальної харчової алергії в дітей раннього віку. Фермент лактаза в поєднанні з продуктом функціонального харчування "Смектовіт-Д омега" є ефективним і безпечним при застосуванні в комплексній терапії гастроінтестинальної харчової алергії з вторинною лактазною недостатністю. Вторинна лактазна недостатність є "обтяжувальним фоном" у дітей з гастроінтестинальною харчовою алергією, що не забезпечує більш стрімке одужання і обгрунтовує тривале застосування ферменту лактази. Висновки: відсутність побічних реакцій і хороша переносимість продукту функціонального харчування "Смектовіт-Д омега" при гастроінтестинальній харчовій алергії, а при ознаках вторинної лактазної недостатності - застосування і ферменту лактази надають змогу рекомендувати ці засоби при даних станах у дітей раннього віку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.41,21-5 + Р733.413-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16694 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського