Самойлик Ю. Ефективність управління розвитком м'ясної галузі та шляхи її підвищення / Ю. Самойлик // Наук. вісн.. - 2015. - № 11. - С. 186-195. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Зазначено, що набули подальшого розвитку підходи до виявлення тенденцій та оцінки ефективності управління розвитком м'ясної галузі. З'ясовано, що основними причинами низької ефективності м'ясної галузі є висока собівартість продукції, диспаритет цін, відсутність мотивації виробників до інноваційної діяльності та впровадження прогресивних енерго- та ресурсоощадних технологій, низька купівельна спроможність населення тощо. Найбільшу питому вагу у структурі виробничих витрат займають корми. Більшість сільськогосподарських підприємств не мають власної кормової бази, що негативно позначається на собівартості продукції, а також технологічному процесі, зокрема годівлі тварин. Розроблено пропозиції щодо підвищення ефективності управління розвитком м'ясної галузі, які охоплюють міжнародний, державний, регіональний і локальний рівні та у своєму поєднанні мають формувати комплексну стратегію розвитку м'ясної галузі та забезпечувати синергічний ефект. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.25 + У9(4УКР)306.751.20
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72117 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|