Храбко М. І. Антиоксидантна активність та дезінтоксикаційна здатність організму щурів за згодовування цитратів хрому, селену та германію / М. І. Храбко // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2/3. - С. 49-54. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.Наведено результати досліджень дезінтоксикаційної функції та активності ферментів антиоксидантного захисту в крові та тканинах щурів за випоювання розчину цитратів хрому, селену та германію. Встановлено, що тривале випоювання цитратів цих мікроелементів безпосередньо впливає на сумарне збільшення рівня фенолів у тканинах печінки та скелетних м'язах приплоду самок щурів дослідних груп. Такі зміни зумовлені, в основному, зростанням концентрації фенолсульфатів і фенолглюкуронідів. Що стосується активності ферментів антиоксидантного захисту в тканинах печінки та скелетних м'язах приплоду самок щурів за випоювання розчину цитратів хрому, селену та германію, то активність каталази та супероксиддисмутази зростала у порівнянні до цих показників контрольної групи. Індекс рубрикатора НБУВ: П847.325
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|