Волковська Я. В. Проблема розвитку готелів і ресторанів в Україні та Харківській області / Я. В. Волковська // Бізнес Інформ. - 2015. - № 10. - С. 192-197. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Під час підготовки та проведення Чемпіонату з футболу "Євро-2012" можна було спостерігати пожвавлення діяльності підприємств, що займаються тимчасовим розміщенням та організацією харчування, проте навіть у такий період значного інвестування та притоку туристів ця сфера діяльності залишається збитковою, тому необхідно проаналізувати зміни, які є в діяльності готелів та ресторанів. Мета роботи - дослідження особливостей розвитку й прибутковості готелів і ресторанів в Україні та Харківській області. Проаналізовано зміни в кількості підприємств готельного типу в Україні та Харківській області. Визначено особливості категоризації готелів та інших об'єктів, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), і встановлено, що не всім готелям в Харківській області присвоєно категорію, що не може не відбиватися на якості послуг. Крім того, проаналізовано рентабельність операційної діяльності готелів і ресторанів в Україні та Харківській області, зокрема динаміку витрат і результатів операційної діяльності. Зроблено висновки щодо збитковості готельно-ресторанного бізнесу внаслідок постійного збільшення витрат і необхідності встановлення контролю щодо дотримання законодавства України. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)441.357 + У9(4УКР)424.14 + У9(4УКР-4ХАР)441.357 + У9(4УКР-4ХАР)424.14
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|