Пілько А. Д. Потенціал регіонального ринку м'яса та м'ясопродуктів: оцінка, аналіз та перспективні напрями моделювання / А. Д. Пілько, Б. Б. Потятинник // Бізнес Інформ. - 2015. - № 11. - С. 162-168. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Висвітлено результати проведеного дослідження стану регіонального ринку м'яса та м'ясопродуктів, а також існуючих підходів до оцінювання ефективності функціонування такого ринку. Обгрунтовано доцільність та пріоритетність вивчення інституційної, економічної та соціальної ефективності використання потенціалу даного ринку в їх взаємозв'язку та взаємообумовленості. На основі наявної статистичної інформації розраховано значення показників використання виробничого та споживчого потенціалів регіонального ринку м'яса та м'ясопродуктів Івано-Франківської області. Ідентифіковано перспективні напрями дослідження із застосуванням відповідного економіко-математичного інструментарію. Запропоновані в статті підходи до оцінки ефективності використання потенціалу регіональних ринків продовольства і, зокрема, ринку м'яса та м'ясопродуктів у розрізі соціальної, економічної та інституційної ефективності можуть стати основою для розробки перспективного напряму моніторингу рівня забезпечення продовольчої безпеки, а також формування відповідних цільових програм забезпечення продовольчої самодостатності регіону, продовольчої безпеки та сприяння розвитку АПК на загальнодержавному та регіональному рівнях. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР-4ІВА)421.511.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|