Кисців В. О. Ліпідний склад тканин курей яєчного напрямку продуктивності за різного рівня мінеральних речовин у їх раціоні / В. О. Кисців, А. В. Гунчак, І. Б. Ратич, Б. Б. Лісна, Я. М. Сірко // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2014. - Вип. 15, № 4. - С. 72-76. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Досліджено вплив збільшення рівня натрію сульфату та мікроелементів (цинку, міді та марганцю) в раціоні курей-несучок на ліпідний склад тканин печінки, підшлункової залози та грудних м'язів. При цьому встановлено, що у молодняку курей під час згодовування підвищеної кількості мікроелементів збільшується вміст загальних ліпідів у тканинах печінки та підшлункової залози. В усіх досліджуваних тканинах був вищий відносний вміст фосфоліпідів. У тканинах підшлункової залози в 60-добовому віці, а у печінці і м'язах у 90-добовому зменшувався відносний вміст триацилгліцеролів. При цьому в тканинах печінки та м'язів протягом всього досліду рівень вільних жирних кислот був знижений у порівнянні з аналогами контрольної групи. Індекс рубрикатора НБУВ: П682-451.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|