Гудзенко О. В. Очистка та фізико-хімічні властивості alpha-L-рамнозидази Penicillium tardum / О. В. Гудзенко, Л. Д. Варбанець // Мікробіол. журн.. - 2016. - 78, № 1. - С. 13-22. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.Фракціонуванням сульфатом амонію, хроматографією на TSK-гелях Toyopearl HW-60 та Fractogel DEAE-650-s із супернатанта культуральної рідини Pіnicillium tardum IMB F-l00074 виділено й очищено у 23 рази фермент з alpha-L-рамнозидазною активністю, вихід якого складав 3,12 %. Питома активність ферменту складала 27,7 од/мг білка, молекулярна маса 67 кДа, температурний і pH-оптимум - <$E60~symbol Р roman C> і pH 5,0 відповідно. Показано високу pH- і термостабільність очищеного препарату alpha-L-рамнозидази P. tardum, яка може бути зумовлена наявністю вуглеводного компоненту, який складав 12 %. Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.571*721.111.4 + Е521.571*871
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|