Бур'ян К. О. Аналіз кількісного вмісту вітаміну С в апельсинових соках вітчизняних виробників / К. О. Бур'ян // Фітотерапія. - 2015. - № 3. - С. 65-68. - укp.Проведене кількісне визначення вмісту вітаміну С в соках апельсинових вітчизняного виробництва методом титриметрії з використанням 2,6-дихлорфеноліндофеноляту натрію як титранту. Визначено, що після 4-х діб зберігання за температури 2 - 8 °С кількість аскорбінової кислоти значно зменшується у відкритих пачках соку за умов холодильника. Рекомендовано звертати увагу на цей процес за призначення апельсинового соку до харчового раціону з лікувально-профілактичною метою. Проведено количественное определение содержание витамина С в соках апельсиновых отечественного производства методом титриметрии с использованием 2,6-дихлорфенолиндофенолята натрия в качестве титранта. Определено, что количество аскорбиновой кислоты снижается в открытых пачках сока при температуре 2 - 8 °С после 4-х суток хранения. Рекомендовано обращать внимание на этот процесс при рекомендации включения апельсинового сока в рацион питания с лечебно-профилактической целью. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.82-0
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24348 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|