РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000605716<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Janc T. 
Salt-specific effects in lysozyme solutions = Ефекти специфіки солі в розчинах лізозиму / T. Janc, M. Kastelic, M. Boncina, V. Vlachy // Condensed Matter Physics. - 2016. - 19, № 2. - С. 23601. - Бібліогр.: 64 назв. - англ.

Ефекти додавання солей з малою молекулярною масою на властивості водних розчинів лізозиму встановлено з вимірювань температури точки хмари, Tcloud. Досліджено суміші протеїну, буферного електроліту та простої солі у воді за pH 6,8 (фосфатний буфер) і pH 4,6 (ацетатний буфер). Показано, що додавання буферного електроліту вище за Tbuffer = 0,6 моль дм<^>-3 не впливає на значення Tcloud. Однак, за заміни певної кількості буферного електроліту іншою сіллю, тримаючи постійною повну іонну міцність, можна суттєво змінити температуру точки хмари. Всі солі дестабілізують розчин, і величина ефекту залежить від природи солі. Експериментальні результати проаналізовано в межах однокомпонентної моделі, яка розглядає взаємодію протеїн-протеїн як сильно направлену та короткодіючу. Цей підхід використано для передбачення других віріальних коефіцієнтів і фазових діаграм рідина-рідина за умов, коли Tcloud визначається експериментально.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г297.31 + Г562.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж41279 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського