РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000606008<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Posudin Yu. 
Infrared spectroscopy of milk = Інфрачервона спектроскопія молока / Yu. Posudin, V. Kostenko // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 3. - С. 377-389. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.

Зазначено, що серйозним обмеженням інфрачервоної спектрофотометрії є те, що зразок молока треба розводити, щоб одержати лінійну залежність оптичної густини від концентрації молока, яку слід визначати. Метод спектроскопії в ближній інфрачервоній області (БІЧ) спектра передбачає аналіз проб молока, які містять високу частку води і демонструють високий рівень непрозорості. 50 зразків молока використано для вивчення кореляції між результатами хімічного та БІЧ аналізу компонентів молока (жир, білок, знежирені тверді речовини та загальний вміст твердих речовин). Доведено, що найвищий рівень кореляції було зазначено між вмістом жиру та загальної кількості твердих речовин, які визначено за допомогою методу БІЧ аналізу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-1 с344

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського