Musliu Olushola Sunmonu Effects of different pasteurizers on the microbial quality of raw milk samples = Вплив виду пастеризатора на мікробіологічні показники зразків сирого молока / Musliu Olushola Sunmonu, Obafemi Obajemihi, Michael Mayokun Odewole, Aliu Olamide Oyedun, Hafsat Funmilayo Bankole // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 3. - С. 390-401. - Бібліогр.: 12 назв. - англ.Для молока корів породи білий фулан середні значення показників загальної кількості життєздатних організмів, бактерій кишкової групи, фекальних коліформних бактерій і лактобактерій до пастеризації варіювалися в діапазоні від 6,833x105 до 0,000 Cfu/ml, а кількість грибків склала 2,433x103 Cfu/ml. Для молока корів джерсийской породи ці показники склали 7,800x105 - 0,000 Cfu/mlі 0,115x103 Cfu/ml, а для змішаної породи - 9,400x105 - 0,000 і 5,167x105 Cfu/ml. За використання пастеризаторів із алюмінію, нержавіючої та оцинкованої сталі та температури пастеризації 61 - 71 <^>oC середні значення показників знизилися. Для породи білий фулан середні значення показників загальної кількості життєздатних організмів склали 7,233 - 1,400 Cfu/ml, бактерій кишкової групи - 5,633 - 0,000 Cfu/ml, фекальних колиформных бактерій - 3,033 - 0,000 Cfu/ml, лактобактерій - 3,000 - 0,000 Cfu/ml і грибків - 5,033 - 1,000 Cfu/ml. Для молока корів джерсийской породи ці показники склали відповідно до 6,533 - 1,800, 4,800 - 1,233, 0,000 - 0,000, 1,800-0,000 і 3,833 - 1,033 Cfu/ml. Для молока, одержаного від корів змішаної породи, значення цих показників за тих же умов експерименту також знизилися і склали відповідно до 5,800 - 1,200, 4,300 - 1,000, 0,000 - 0,000, 1,033 - 0,000 і 3,300 - 1,200 Cfu/ml. Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.4-5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|