РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000606010<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Farah Shamim 
Classification of maturity indices of mango fruit for safe harvesting and storage = Класифікація показників стиглості плодів манго для забезпечення безпечного збору і зберігання урожаю / Farah Shamim, Abdual Rahim Khan, Muhamaad Azhar Ali // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 3. - С. 402-412. - Бібліогр.: 48 назв. - англ.

Зазначено, що основними причинами післяжнивних втрат манго є збір незрілих плодів і неправильне поводження з зібраними плодами. Зазвичай збір урожаю манго починається до дозрівання плодів. Продовження термінів збору урожаю надало можливість одержати плоди різної міри стиглості, за допомогою чого вдалося досліджувати і проаналізувати їх характеристики. Перед збиранням врожаю перевірено наступні хімічні показники стиглості плодів: зміст сухої речовини, кислотність, зміст вуглеводнів, леткі з'єднання, вітамінний склад, вміст цукру і фенольних компонентів. Проаналізовано такі фізичні властивості, як форма і розмір, колір і щільність шкірки і м'якуша, діаметр плоду, питому вагу і кількість калорій. Проте жоден із цих параметрів не є абсолютно надійним методом визначення якості плодів манго. Коли треба проаналізувати різні міри стиглості, ситуація все більше ускладнюється. Для того, щоб оцінити стиглість плоду, треба мати значний досвід і уміти аналізувати відразу декілька характеристик. Таким чином, під час збору врожаю в промисловому масштабі не всі плоди будуть однаково стиглими. Штучно прискорене дозрівання призводить до одержання неякісних плодів манго. Таким чином, слід збирати урожай із плодів необхідної міри стиглості, орієнтуючись на певні показники. У різних країнах проведено численні дослідження для визначення оптимальної міри стиглості для збору плодів манго. Критеріями є показники фізичних і хімічних характеристик, а також показники органолептичного дослідження. Приймаючи рішення щодо моменту збору врожаю манго, необхідно витримати баланс між інтересами одержання прибули і інтересами покупця. Зроблено висновки, що технології, засновані на симуляції ручного методу визначення стиглості плодів шляхом натискання на них і наступного аналізу реакції та зміни кольору плоду, є надійним методом визначення стиглості манго.


Індекс рубрикатора НБУВ: П289-48 + П289-264.223

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського