Acho F. Impact of freezing processing on nutritive and antioxidant properties of leafy vegetables consumed in Southern Cote d'Ivoire = Вплив заморожування на поживні і антиоксидантні властивості листових овочів, що споживаються в південній частині Кот-д'Івуара / F. Acho, L. Zoue, N. Adom, S. Niamke // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 3. - С. 467-480. - Бібліогр.: 51 назв. - англ.Результати експерименту показали, що заморожування овочів на тривалий термін (3 міс) призвело до зменшення змісту наступних поживних та антипоживних речовин: золи (3,51 - 11,44 %), білків (6,91 - 23,93 %), вітаміну С (15,22 - 33,94 %), каротиноїдів (1,78 - 12,96 %), фенольних смол (2,11 - 5,81 %), оксалатів (4,17 - 28,27 %) і фітатів (13,44 - 24,82 %). Окрім описаних вище втрат, після 1 міс зберігання овочів у замороженому виді збільшилося значення наступних параметрів: вологості (з 83,20 +- 0,35 до 90,39 +- 0,78 %), грубих волокон (з 11,60 +- 0,26 до 24,05 +- 0,42 %) і вуглеводнів (з 46,85 +- 0,88 до 63,04 +- 1,29 %). Залишковий зміст мінералів у заморожених листових овочах після 1 міс зберігання склав: 367,66 - 784,9 млг/100 г кальцію, 227,3 - 743,79 млг/100 г магнію, 224,5 - 779,33 млг/100 г фосфору, 2238,35 - 4865,86 млг/100 г калію, 72,40 - 128,04 млг/100 г заліза, 26,38 - 478,15 млг/100 г натрію і 22,74 - 65,65 млг/100 г цинку. Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|