Бєлоусова О. Ю. Пальмітинова кислота: міфи і реальність, або ще раз про особливості жирового компонента замінників грудного молока / О. Ю. Бєлоусова // Здоровье ребенка. - 2015. - № 6. - С. 72-76. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.Пальмітинова кислота - жирна кислота, яка у грудному молоці становить найбільшу частку. Із цієї причини в дитячі молочні суміші додають жирові компоненти, які трансформуються в пальмітинову кислоту в кількості, що дорівнює такій пальмітинової кислоти в грудному молоці. Але грудне молоко містить багато b-пальмітату. Існують дані, що велика кількість a-пальмітинової кислоти, що міститься в стандартних сумішах (>> 20 %), може справляти негативний вплив на всмоктування жирів і кальцію, що призводить до твердих випорожнень. Тому в більшості продуктів компаній, що виробляють високоадаптовані суміші, частка пальмітинової кислоти становить << 20 %, а деякі продукти збагачені саме b-пальмітатом. Індекс рубрикатора НБУВ: Р128.919-37
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж25721 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|