Стойко В. І. Розроблення технології інулінази грибного походження : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 03.00.20 / В. І. Стойко; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2014. - 22 c. - укp.Вперше в Україні проведено скринінг продуцентів інулінази серед колекційних штамів мікроскопічних грибів відділу фізіології та систематики мікроміцетів Інституту мікробіології і вірусології НАН України. Відібрано нові штами-продуценти інулінази Pеnicillium aculeatum 225 та Aspergillus sp. 8ТХ. Описано їх культурально-морфологічні особливості. Встановлено закономірності споживання основних компонентів живлення селекціонованими культурами. Одержано нові відомості щодо використання природних субстратів (топінамбур, цикорій) у разі біосинтезу інуліназ грибного походження. З'ясовано, що найвищі показники синтезу ферментативної активності на інулінвмісних субстратах перевищують у 2 - 3 рази ті, що одержані з використанням власне інуліну. Показано стимулювальний вплив електромагнітного поля з параметрами 0,1 Тл, 50 Гц на одержання цільового продукту в середньому на 20 %. Вперше встановлено, що використання полісульфонових мембран UH-030Р дозволяє досягти концентрування інулінази у 3 - 4 рази для обох штамів грибів. Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.5*725.111.4 + Л870.4
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА409463 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|