Кухтин М. Д. Гігієнічне і технологічне нормування психротрофної мікрофлори молока / М. Д. Кухтин, О. С. Покотило, Ю. Б. Перкій, Ю. В. Горюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 3. - С. 38-44. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Встановлено, що в молоці незбираному кількість психротрофних мікроорганізмів (ПМО) є найменшою літом; весною та восени їх вміст поступово зростає, а взимку збільшується в 1,3 - 3,0 рази. У молоці з початковою кількістю психротрофної мікрофлори (ПМФ) 8,0x10<^>3 КУО/см<^>3 динаміка нагромадження вільних жирних кислот є незначною, збільшення їх протягом 48 год становило 1,4 раза за кінцевому вмісту психротрофів близько 5,0x10<^>4 КУО/см<^>3. Зі збільшенням початкової кількості психротрофів у молоці до 1x10<^>5 і більше КУО/см<^>3 ліполітичний процес інтенсифікувався та залежав від динаміки розмноження ПМФ. Вміст ПМО у молоці незбираному свіжонадоєному до 5,0x10<^>3 КУО/см3 можна вважати гігієнічним нормативом якості та безпеки, який характеризує придатність молока до охолодження та зберігання. Вміст психротрофів у молоці охолодженому перед переробкою до 7,5x10<^>4 КУО/см<^>3 є показником його технологічної якості, що вказує на помірний рівень ліполізу, за якого молоко є придатним для перероблення на всі види молочних продуктів. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.851 + Л95-1 с + П60-273.972
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|