Карпутіна Д. Д. Оцінка якісних показників цукрового сорго сорту нектарний і гібриду медовий у технології ферментованих напоїв оздоровчого направлення / Д. Д. Карпутіна, С. І. Олійник, С. М. Тетеріна, М. В. Карпутіна, А. В. Короленко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 3. - С. 228-235. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.Оцінено можливість використання соку цукрового сорго сорту Нектарний і гібриду Медовий у технології ферментованих безалкогольних напоїв оздоровчого направлення. Визначено вітамінний склад соку цукрового сорго цього сорту і гібриду та готових напоїв на їх основі. Встановлено, що досліджувана сировина характеризується високим вмістом вітамінів групи В і вітаміну С. Запропоновані режими одержання ферментованих безалкогольних напоїв не призводять до значних втрат вітамінного складу сировини, зокрема вміст вітаміну В3 зменшується в середньому на 20,5 %, вітаміну В3 - на 14,0 %, вітаміну В9 - на 32,2 %, а вміст таких вітамінів, як В1 і В2 у процесі бродіння збільшується. Фізико-хімічні та мікробіологічні показники готових напоїв на основі соку цукрового сорго сорту Нектарний і гібриду Медовий відповідають вимогам стандарту, що доводить ефективність запропонованої технології переробки вихідної сировини. Індекс рубрикатора НБУВ: Л883
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|