РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000607173<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Сукманов В. О. 
Дослідження реологічних показників яєчних омлетів тривалого терміну зберігання, вироблених з використанням високого тиску / В. О. Сукманов, О. А. Маліч, В. Л. Дебелий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 4. - С. 206-217. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

У результаті виконаних експериментальних досліджень одержано значення реологічних показників для різних параметрів процесу виробництва та виконано їх порівняльний аналіз для зразків яєчних омлетів, вироблених із використанням високого тиску. Так, за тиску 700 МПа відносний об'єм яєчного омлету з печерицею зменшується на 20 %, щільність збільшується на 29,4 %, модуль об'ємної пружності зростає на 169,3 %, коефіцієнт стиску зменшується на 92,9 %. Середні значення зміни компресійних показників такі: відносний об'єм за 700 МПа зменшується на 17,8 - 20,0 %, щільність зростає на 17,7 - 29,4 %, модуль об'ємної пружності зростає на 84,6 - 169,3 %, коефіцієнт об'ємного стиску зменшується на 87,5 - 92,9 %. Значення показників яєчних омлетів, оброблених за P = 700 МПа і tau = 7 - 60 c, такі: коефіцієнт пенетрації знаходиться в діапазоні 11,92 - 16,02 кН/м<^>2, гранична напруга зрізу - 21,95 - 26,95 кН/м<^>2, робота різання - 150 - 192 Дж.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л992.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського