Олійник С. Г. Дослідження впливу ферментних препаратів на процес замочування зерна полби сорту Голіковська / С. Г. Олійник, Г. В. Запаренко, К. Є. Королюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 4. - С. 218-223. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.У технології виробництва зернового хліба під час замочування зерна запропоновано використовувати нові ферментні препарати целюлолітичної дії. Обгрунтовано склад замочувального середовища, що включає целюлазу, beta-глюканазу та ксиланазу, а також бурштинову кислоту. З використанням методів експериментально-статистичного планування та програми MathCAD оптимізовано кількісний склад зазначених ферментних препаратів. Показано, що їх застосування надає можливість скоротити тривалість замочування зерна полби сорту Голіковська на 25 % і покращити санітарно-гігієнічний стан гідратованого зерна. Індекс рубрикатора НБУВ: Л837-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|