Корзун В. Н. Технологія десертів спрямованої функціональної дії / В. Н. Корзун, І. Ю. Антонюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 1. - С. 243-251. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.Досліджено хімічний склад десерту "Яблучна піна" підвищеної біологічної цінності і самбуку "Осіння насолода". Як контроль використано оригінальну рецептуру десертів. Вміст мінеральних речовин визначено за допомогою атомно-абсорбційного методу на спектрофотометрі Techtron-AA-4 (Австрія), йоду - методом інверсійної вольтамперометрії (прилад АВА-3). Після аналізу основних показників хімічного складу десерту "Осіння насолода", з'ясовано, що кількість йоду збільшилась до 200 мкг, що відповідає добовій потребі, а кількість селену - до 50 мкг, що відповідає 70 % добової потреби. Для десерту "Яблучна піна" ці показники такі: йод - 200 мкг, селен - 28 мкг на 100 г десерту. Розроблені десерти є продукцією функціональної дії. Нові десерти можна рекомендувати до вживання дорослим і дітям з метою профілактики захворювань щитовидної залози, що сприятиме покращанню здоров'я та самопочуття споживачів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5 + Л883
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|