РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000608997<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Nevostruyeva I. V. 
Content of amino acids in the rumen of cows under conditions of feeding high-protein extruded supplements = Вміст амінокислот у рубці корів за згодовування високобілкових екструдованих добавок / I. V. Nevostruyeva // Біологія тварин. - 2016. - 18, № 1. - С. 99-104. - Бібліогр.: 13 назв. - англ.

Збільшення кількості нерозщеплюваного в рубці протеїну - складового компонента раціону корів дослідних груп за рахунок екструдування високобілкових добавок супроводжувалось змінами у вмісті рубця концентрації загальних і вільних амінокислот. Сума загальних амінокислот у рубці корів дослідних груп, порівняно з контрольними, у всіх дослідах була на 9,8 - 10,8 % більшою переважно за рахунок збільшення кількості незамінних амінокислот (P << 0,05 - 0,01). Незалежно від джерела захищеного протеїну, у всіх дослідах у рубці корів дослідних груп виявлено збільшення концентрації лізину, аргініну, метіоніну, проліну і цистину (P << 0,05 - 0,01), при згодовуванні ріпакового і соєвого шротів - також концентрації валіну, треоніну та фенілаланіну, а при згодовуванні соняшникової макухи - концентрації лейцину. Серед замінних амінокислот у рубці корів дослідних груп при цьому збільшувалась кількість аспарагінової кислоти, серину, аланіну (P << 0,05 - 0,01). На відміну від загальних амінокислот, концентрація вільних амінокислот у вмісті рубця корів дослідних груп була на 14,8 - 18,0 % меншою (P << 0,05), ніж у корів контрольної групи, в основному внаслідок зменшення концентрації незамінних амінокислот гістидину, метіоніну, лейцину. Із замінних амінокислот при цьому зменшилася концентрація глютамінової і аспарагінової кислот, гліцину, проліну, серину, тирозину (P << 0,05 - 0,01). Ці дані свідчать про зменшення деградації незамінних амінокислот в рубці та збільшення їх надходження в кишківник і засвоєння в організмі.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-455.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського