Постнов Г. М. Дослідження процесу соління риби океанічного промислу за допомогою ультразвуку / Г. М. Постнов, О. В. Яковлєв, В. М. Червоний, М. А. Чеканов // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 235-241. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Мета роботи - виявлення впливу ультразвукової обробки на ефективність процесу соління рибної сировини океанічного промислу. За результатами досліджень виявлено, що ультразвук впливає на інтенсивність масообмінних процесів, що відбуваються під час соління океанічної рибної сировини. Досліджено динаміку дифузії NaCl у рибі за тузлучного соління і виявлено, що на початку процесу соління значення коефіцієнта дифузії знижується, а після досягнення концентрації NaCl до меж 10 - 12 % трохи збільшується. Найбільші значення коефіцієнта дифузії є характерними для процесу соління, який відбувався під впливом ультразвукових хвиль з частотою 30 кГц. Індекс рубрикатора НБУВ: Л945.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|