Іващук В. В. Автоматизоване управління процесом випарювання асортиментних продуктів харчової промисловості / В. В. Іващук, В. В. Швець // НТІ. - 2016. - № 2. - С. 48-51. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Розглянуто можливі способи управління вакуум-випарним апаратом. Проведено аналіз існуючих методів і моделей управління технологічним процесом випаровування асортименту молочних продуктів. Викладено конструктивні особливості вакуумних апаратів, їх переваги та недоліки і можливі проблеми з управлінням. Недоліком усіх розглянутих методів була локалізація відхилень у межах єдиного контура управління, що цілком задовольняє вимоги до незначної варіації цільових параметрів продукту та незмінних характеристик сировини. Створено систему керування, де реалізується зміна параметрів продукту в широкому діапазоні, з точністю, яку гарантує адекватність математичної моделі. Запропоновано підхід до багатомірного управління об'єктом із несприятливою динамікою та технологічними обмеженнями. Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.1-51-05 + Л95-5-05
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж16928 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|