Соколенко А. І. Режимні способи інтенсифікації масообміну / А. І. Соколенко, О. Ю. Шевченко, О. С. Марценюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 2. - С. 151-163. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.З урахуванням специфіки харчових виробництв проаналізовано режимні способи інтенсифікації масообміну, до яких віднесене одно- або багаторазове використання перехідних режимів за допомогою зміни гідродинамічних умов руху середовищ, різкого зниження тиску, створення розрідження, кавітації та дискретно-імпульсного підведення енергії. Режимні способи інтенсифікації базуються на існуванні нерозривних зв'язків між усіма параметрами технологічних систем, унаслідок чого зміна будь-якого параметра системи призводить до перебудови всіх інших її параметрів і прискорення процесів перенесення. Одно- та кількаразове створення перехідних режимів і кавітація надають можливість найповніше використати внутрішню енергію технологічних систем. Дискретно-імпульсне підведення енергії, яке базується на повторюваному з великою частотою значному підвищенні та подальшому різкому зниженні тиску, вимагає інтенсивного підведення зовнішньої енергії. Індекс рубрикатора НБУВ: Л814
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|