Гуменюк О. Удосконалення способу приготування білого хліба з добавкою пшеничних зерен / О. Гуменюк, М. Ксенюк, Р. Ільїн // Техн. науки та технології. - 2016. - № 1. - С. 210-216. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Одним зі способів збагачення білого хліба з борошна вищого гатунку є додавання в нього зерна злакових культур. Такий хліб відрізняється від звичайного підвищеним вмістом багатьох незамінних поживних речовин: білків, вітамінів, мінеральних елементів, харчових волокон та ін. Вживання збагаченого зерновими добавками хліба дозволить покращити роботу кишечника, зменшити ризик виникнення діабету, серцево-судинних захворювань, нормалізувати жовчовиділення тощо. Проведено дослідження щодо впливу різних видів зернових добавок (нелущеного пшеничного зерна, пшеничних круп N 1 і N 3) на фізико-хімічні та органолептичні показники білого хліба. Для приготування тіста обрали ферментацію на основі закваски, використання якої позитивно впливає на органолептичні властивості хліба, покращує текстуру й уповільнює процес черствіння хліба. На основі одержаних результатів запропоновано нові способи приготування білого хліба з добавкою пшеничних зерен. Індекс рубрикатора НБУВ: Л838
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж101341 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|