Вельма В. В. Мінеральний склад коренеплодів петрушки кореневої / В. В. Вельма, В. С. Кисличенко // Зб. наук. пр. співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2016. - Вип. 26. - С. 312-316. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Вуглеводи, білки, жири, вітаміни та мінеральні речовини потрібні кожній людині в щоденному раціоні для забезпечення нормальної життєдіяльності всіх органів та систем організму. Дисбаланс, нестача або надлишок макро- та мікроелементів в організмі є причиною зниження імунітету; захворювань серцево-судинної системи; шлунково-кишкового тракту; крові; статевої системи; опорно-рухового апарату; порушення обміну речовин; росту та розвитку у дітей; алергій; захворювань шкіри, волосся, нігтів. Мета роботи - встановлення макро- та мікроелементного складу коренеплодів петрушки кореневої (КПК). Визначення мінерального складу проводили за методом атомно-емісійної спектроскопії. Встановлено вміст 19-ти макро- та мікроелементів у КПК. В найбільшій кількості містяться калій (1350,00 мкг/100 г), вміст кальцію та натрію однаковий (360,00 мкг/100 г) для кожного з 2-х елементів. Всі інші елементи визначено в набагато меншій кількості. Висновки: експериментально одержані результати можуть бути використані під час стандартизації та розробки відповідних розділів методів контролю якості на КПК. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.813-0
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж70307 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|