Bati V. V. The microbial diversity and its dynamics in the ethnic fermented foods of the Black Sea region = Різноманітність і динаміка змін у складі мікроорганізмів в етнічних ферментованих продуктах харчування населення країн Чорноморського регіону / V. V. Bati, N. V. Boyko // Мікробіол. журн.. - 2016. - 78, № 5. - С. 53-64. - Бібліогр.: 18 назв. - англ.Зазначено, що ферментована їжа домашнього виробництва є цінним джерелом біологічно активних пребіотичних речовин та пробіотичних мікроорганізмів. Досліджено п'ять пріоритетних етнічних ферментованих продуктів харчування з країн Чорноморського регіону: боза (Болгарія), соката (Румунія), квас (Росія), квашені боби (Туреччина) і квашена капуста (Україна), які відрізняються оригінальністю рецептури приготування та унікальністю мікробних стартерів. З'ясовано динаміку змін бактеріальних композицій у процесі ферментації кожного продукту, на основі чого відібрано асоціації мікроорганізмів, необхідні для відтворення оригінальних рецептур. Одержані результати досліджень і вже опубліковані авторами раніше дані відкривають можливість конструювання нових продуктів харчування, які можуть бути використані під час впровадження персоніфікованих дієт. Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*871 + Л99-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|