РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000628059<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Bati V. V. 
The microbial diversity and its dynamics in the ethnic fermented foods of the Black Sea region = Різноманітність і динаміка змін у складі мікроорганізмів в етнічних ферментованих продуктах харчування населення країн Чорноморського регіону / V. V. Bati, N. V. Boyko // Мікробіол. журн.. - 2016. - 78, № 5. - С. 53-64. - Бібліогр.: 18 назв. - англ.

Зазначено, що ферментована їжа домашнього виробництва є цінним джерелом біологічно активних пребіотичних речовин та пробіотичних мікроорганізмів. Досліджено п'ять пріоритетних етнічних ферментованих продуктів харчування з країн Чорноморського регіону: боза (Болгарія), соката (Румунія), квас (Росія), квашені боби (Туреччина) і квашена капуста (Україна), які відрізняються оригінальністю рецептури приготування та унікальністю мікробних стартерів. З'ясовано динаміку змін бактеріальних композицій у процесі ферментації кожного продукту, на основі чого відібрано асоціації мікроорганізмів, необхідні для відтворення оригінальних рецептур. Одержані результати досліджень і вже опубліковані авторами раніше дані відкривають можливість конструювання нових продуктів харчування, які можуть бути використані під час впровадження персоніфікованих дієт.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е40*871 + Л99-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського