Волощук Н. М. Вплив регуляторних чинників на кількісний склад мікобіоти жолудів Ouercus robur L. у процесі зберігання / Н. М. Волощук, В. М. Білоус, С. Ю. Білоус // Мікробіол. журн.. - 2016. - 78, № 5. - С. 83-91. - Бібліогр.: 28 назв. - укp.Мета роботи - вивчити видовий склад мікобіоти жолудів Quercus robur у період зберігання та вплив обробки озоном і воском на її різноманітність. Під час виконання досліджень було використано мікологічні, фізичні та математичні методи. Визначено, що найменша подібність видового складу мікобіоти спостерігається між жолудями, обробленими озоном, і такими, що зберігались за природних умов (S = 0,17). Найбільшим показником домінування за Симпсоном (C) характеризувалась мікобіота жолудів, оброблених воском (C = 0,50), із переважанням Pіnicillium variabile. Встановлено, що обробка жолудів озонам і воском відіграє роль регуляторного чинника і суттєво впливає на видове різноманіття мікроскопічних грибів, у тому числі фітопатогенів. Індекс рубрикатора НБУВ: П382.11 + П345.76
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|