Снігир Н. В. Безпека харчових продуктів - мікробіологічні ризики / Н. В. Снігир, С. О. Величко, В. О. Сірик // Ліки України. - 2015. - № 3. - С. 28-31. - укp.Серед небезпек, які можуть представляти собою продукти харчування або напої, однією з найбільших є мікробіологічна забрудненість. Велика кількість мікробів, які можуть продукувати токсини, а також високий рівень патогенності деяких із них підтверджує думку про те, що саме мікробіологічні ризики можуть призводити до тяжких порушень у здоров'ї споживачів. Виявлення та оцінювання мікробіологічних ризиків повинна проводитися згідно з міжнародними стандартами якості та безпечності продуктів харчування та контролюватися на державному рівні. Принципи оцінювання мікробіологічних ризиків забезпечують виробників чіткими рекомендаціями та стандартами з наявності тих чи тих мікроорганізмів у продуктах харчування, гарантуючи одержання в результаті виробництва безпечного готового продукту. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж16999 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|